Bellewaerde

Bellewaerde is een dag met de hele familie vol fun, avontuur en spectaculaire ontdekkingen. De zalige familieattracties doen iedereen daveren van plezier. Jullie leren er exotische dieren van dichtbij kennen, en dat allemaal in een overweldigende natuur! Klaar voor een dag die jullie nóóit meer vergeten?

Met tientallen attracties midden in het groen beleven jullie samen het ene avontuur na het andere. Sta oog in oog met meer dan 300 exotische dieren. In Bellewaerde sta je echt middenin de natuur.

Plopsaland

Kicks voor coole kids en kriebels voor de allerkleinsten in Plopsaland De Panne! Samson&Gert, Kabouter Plop, Piet Piraat, Mega Mindy, Bumba, Maya, Wickie en al hun vrienden staan te popelen om je welkom te heten in Plopsaland De Panne, het meest bezochte pretpark van België aan de kust.

Dit themapark combineert de magie van Studio 100 met het plezier van meer dan 50 attracties voor jong en oud. Duizend-en-één kriebels voor de hele familie!

Sea Life

Meer dan 50 aquaria tonen de mysterieuze onderwaterwereld: van spectaculaire haaien, beruchte piranha’s, het zeepaardjes kweekprogramma tot een prachtige zeeschildpad met een beperking.

Zonnegloed

Ontdek meer dan 100 geredde diersoorten in een natuurlijke omgeving. Van het allerkleinste dwergzijdeaapje en luipaardgekko, het iets groter stokstaartje en de woestijnvos tot de steppezebra en gigantische bruine beer.

Je krijgt de kans om dieren te leren kennen die je niet zomaar elke dag te zien krijgt. Dieren uit alle delen van de wereld. Dierenverzorgers vertellen beestig leuke verhalen over de dieren tijdens de vele voedervoorstellingen. Ook zijn er verschillende doe-opdrachten en voor de kleinsten is er de kinderboerderij. Kinderen kunnen zich hier helemaal uitleven in de verschillende speeltuintjes, zowel buiten als binnen.

Bakkerijmuseum

Het Bakkerijmuseum is gevestigd in de gebouwen van de 17e-eeuwse Zuidgasthuishoeve. Naast alles wat te maken heeft met het vervaardigen en thuisbrengen van brood, kan je er ijs- en chocoladevormen, wafelijzers, speculaasplanken enz. bewonderen.

Het is een actief museum waar je zelf brood of koekjes kan bakken. Tijdens de befaamde ambachtelijke bakdemonstraties kom je alles te weten over het artisanale beroep. Kortom: een levend museum waar jong en oud hun tanden kunnen inzetten.

Garnaalvissers te paard

De garnaalvisserij wordt beoefend bij laag tij, gedurende ongeveer 2 à 3 uren. De paardenvisser in gele oliejekker, hoge laarzen en met een zuidwester op het hoofd, zit in een houten zadel op zijn paard dat het zware garnaalnet achter zich aansleept. De paarden stappen tot aan de borst in het water.

De vissers doen beroep op kloeke trekpaarden zoals een Brabander. Deze rustige en sterke dieren zijn uitstekend geschikt om het zware werk te verrichten. Af en toe komen paard en visser op het droge om het net te ledigen in de korven die aan weerszijden van het paard vastgehecht zijn. De garnalen die op deze wijze gevangen en gekookt worden, zijn voor de fijnproevers een waar genot, omdat ze zo uitzonderlijk vers zijn.

Kinderboerderij De Lenspolder

De kinderboerderij heeft tot doel de kinderen de kans te geven om kennis te maken met het boeiende dierenleven op de kinderboerderij. Dit in een gezellig natuurlijke omgeving en onder deskundige leiding. "Leuk en leerrijk" is de leuze.

Kabelbaan Cordoba

Deze beroemde kabelbaan is een unieke toeristische attractie in Vlaanderen.

De zetellift biedt een uniek zicht op Heuvelland en weg van alle drukte zweef je boven de wijngaarden van Entre-Deux-Monts en geniet je van een panoramisch uitzicht.  Mits goed weer kun je de Vlaamse kust of de IJzertoren zien en kun je zonder problemen piepen bij de buren over de Noord-Franse grens.

Deel deze pagina