Brugge

Het “Venetië van het Noorden”.

Middeleeuws mysterieus, ongegeneerd Bourgondisch en al eeuwenlang een wereldstad; de Brugse binnenstad imponeert met haar cultuurhistorisch patrimonium en is sinds 2000 erkend als Werelderfgoed.

De beste manier om deze prachtige stad te bekijken is met een boot. ’s Morgens vroeg, vooral in de herfst of in de winter, kun je terecht komen in een magische nevel op het water waardoor je bijna het gevoel krijgt dat je een reis terug in de tijd maakt. Alleen vanaf de kanalen kun je echt begrijpen wat een wonder Brugge is.

Ieper

Ieper is in twee opzichten prachtig: het unieke marktplein en de Vesten. De Sint-Maartenskathedraal, de Lakenhallen en alle andere gebouwen werden tijdens de Eerste Wereldoorlog allemaal vernield. Ze werden heropgebouwd met respect voor de historische waarde ervan.

Het "In Flanders Fields Museum" zorgt ervoor dat deze periode nooit vergeten zal worden. De Vesten is een prachtig bewaard gebleven verdedigingsgordel rond Ieper. Er zijn nog heel wat overblijfselen van deze 17de-eeuwse verdedigingswal. Met een stadswandeling kom je voorbij al de belangrijkste bezienswaardigheden van Ieper.

Cap Gris-Nez & Cap Blanc-Nez

In het midden van de Opaalkust liggen Cap Gris-Nez en Cap Blanc-Nez,  2 vooruitstekende  kapen die dankzij hun indrukwekkende krijtrotsen een echte toeristische trekpleister zijn, ondanks het feit dat ze respectievelijk, slechts 50 en 135 meter boven de zeespiegel liggen.

Vanop de kliffen kan je bij goed weer makkelijk de krijtrotsen zien van de Engelse Kust. Dit beeld is zo mogelijk nog indrukwekkender als je bij het verlaten van de snelweg (E402)  in de richting van de kaap rijdt.

Deel deze pagina